DENİZ GÜRGÖZE: “HIRSLIYIM, BAŞARIYI SEVİYORUM”

İşi bilmeden, parası olmadan hayallerinin peşinden gitti; 2 masa/sandalye ve bilgisayarla kendi iş yerini kurdu. 5 yılda sektörün öncüsü oldu.  Mesarya bölgesinin, bölge belediyelerinin, bölgenin ana damarı hayvancının/çiftçinin sesi oldu. 5’i kendi yayını, 20 civarında derginin yayıncısı haline geldi. .. Medya tutkusunu köşe yazarlığı ve internet gazetesiyle besledi. Şimdilerde TMT dönemine ilişkin 80’e yakın röportajını kitaplaştırmakla uğraşıyor. “Başarıyı seviyorum, çok hırslıyım” diyor bu kadar yoğunluğu ifade ederken Deniz Gürgöze.

Son sınıfta bıraktı

Mağusa’da 1975 yılında doğdu. Baba makine mühendisi Yılmaz Deveci, anne hemşire Mürüde Deveci. 3 kızkardeşten en büyüğü. 7 yaşına kadar doğduğu kentte yaşadı. İlkokula orada başladı. Ardından babadan aile toprağı İnönü/Sinde köyüne taşındı ailesiyle birlikte. İlk eğitimini burada tamamladı. Orta eğitim için yeniden Mağusa’ya, Namık Kemal Lisesi’ne gitti. 1994’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne başladı, elektrik mühendisliği bölümüne. Ancak hem hayalindeki okul olmaması, hem kendi tercihiyle Ali Gürgöze ile evliliği nedeniyle son sınıfta üniversiteyi bıraktı.

DENİZ GÜRGÖZE 5.jpg

Medya hayaldi

Üniversiteyi bırakmasının ardından  bir mimar yanında sekreterlik yapmaya başladı. Burada 3 yıl çalıştı, bu arada 2001’de oğlu Batuhan doğdu.

Sekreterlik tatmin etmedi, çünkü hayali medyaydı. “Cenk (Mutluyakalı) ve Sami’ye (Özuslu) hayrandım” diyor. Hatta tanımadan, tanışmadan “nasıl gazeteci olabilirim” diye telefon da açmış medyanın iki parlak ismine.

İlk adım

Medyaya ilk adımı 2006’da Halkın Sesi gazetesinde kadın sayfasını hazırlayarak başladı. Dr. Bülent Dizdarlı aracılık etmiş bu ilk adıma. Ve arkası geldi…

Aynı gazetede haber, röportaj da yapmaya başladı. Hatta dönemin Yazı İşleri Müdürü Emin Akkor’un  talebiyle TMT ile ilgili 80’e yakın röportaj yaptı.

Bu arada, yaşadığı bölgeden, Mesarya’dan, bölge belediyelerinden haberler yapmaya başladı. Hayvancıdan, çiftçiden… Ellenmemiş bir alanı, atıl bir bölgeyi, sorunlu konuları gündeme taşıdı. Önce Belediye Gazetesi, ardından Mesarya dergisini çıkardı. Arabasını ofis olarak kullandı.

DENİZ GÜRGÖZE 7.jpg

Borçlanarak ofis açtı

İşler yoğunlaşınca 2009’da 5 bin TL borçlanarak küçük bir ofis açtı. 2 masa, 2 sandalye, 2 bilgisayar ve 1 elemanla. Halkın Sesi’nde de çalışmaya devam etti bir süre.

2010’da Tarım Bakanlığı’nda, Zorlu Töre’nin bakanlık yaptığı dönemde basın danışmanlığı yaptı bir yıl. Sektörü daha da iyi tanıdı. Hükümet değişikliğiyle birlikte bu görevi sona erince  kendi işine yöneldi , iş yerini büyüttü.

Mesarya Ajans bugün, tam zamanlı 13 personelle kendi binasına sahip. İskele’de de bölgeye hitap eden 2 kişilik şubesi var.

20 civarında dergi

Mesarya, Kıbrıs Türk Tarım, Spor Ekstra, Çiftçi ve İskele Karpaz adında sürekli dergileri yanında Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği’nin Medya dergisinden Sanayi Odası’nın Sanayi, İskele Belediyesi’nin İskele’nin Sesi, Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin Umut dergisine kadar 20’ye yakın derginin yayıncılığını üstlendi.

İnternet gazetesi

Yoğunluğu, medyanın farklı alanlarına yönelmesine engel olmadı. Havadis gazetesinde köşe yazarlığına başladı, Levent Özadam ile birlikte Kıbrıs Time internet haber sitesini kurdu. Bir çok örgüt ve belediyeye de basın danışmanlığı hizmeti vermeye başladı şirketiyle.

BRT’de de yaklaşık 3 yıl belediyelerle ilgili program yaptı.

 

Sporda da, avcılıkta da…

İş bağlantıları ve azmiyle medyayla ilgisi olmayan alanlara da yöneldi.  Yenicami Ağdelen Kulübü ve Avcılık Federasyonu yönetim kurullarında ilk ve tek kadın üye olarak yer aldı.

Başarıyı seviyorum…

Çalıştığı alanda yüzde 80’lik paya sahip, her geçen gün büyüyen Mesarya Ajans’ın bugünlere gelmesini “çalışma azmi ve hırsına” bağlayan Deniz Gürgöze, “Başarıyı seviyorum, hırslıyım. Kendime güveniyorum” diyor.

Ajansın gelir kaynağı, 20 civarında dergi çıkarmasının ana dayanağı reklamlar konusunda güçlük çekip çekmediği konusunda ise, “En iyi olduğum alan. İletişim yeteneğim var, insanlar bana ve şirketime güveniyor. Uygun fiyat veriyorum ve sürümden kazanıyorum. O nedenle reklam bulma konusunda hiç sıkıntım yok” diye ekledi.

Hobim, işim…

Günde yaklaşık  12 saat çalışan Deniz Gürgöze’ye özel hayatını, hobilerini de sorduk…

“Hobim işim, iş dışında bir hayatım yok. Ben işkoliğim ve bundan memnunum. Hiç şikayetim yok…”

Evini otel gibi kullandığını, komşuluk gibi sosyal ilişkilere vakit bulmadığını anlattı. Doğa Koleji’nde okuyan ve bir çok Kıbrıslı gibi aile desteğiyle büyüttüğü Batuhan’a yeterince zaman ayıramaması ise tek şikayeti.

Direnişin Kahramanları yakında…

Şimdilerde TMT dönemine ilişkin röportajlarını “Direnişin Kahramanları” adıyla kitapta toplamaya hazırlanan Deniz Gürgöze’nin sıradaki hedefi şiirlerinden derleme…

(Girişimci Kadınların Başarı Öyküleri adlı kitabı/Ocak 2015)                                                                                           

 

Bir Cevap Yazın