Traktörden indi, ekmekleri fırından çıkardı, börekleri açtı, sahneye çıktı. Onlar girişimci kadınlar

Yılın kadın girişimcileri açıklandı. Salonda bulunan onlarca insanın gözyaşlarıyla izlediği, duygulandığı bir tören oldu yine. Çünkü onlar hayallerinin peşinden giden, azimle, emekle çalışan, üreten girişimci kadınlar. Kimi traktörden indi geldi törene, kimi fırından ekmekleri çıkararak.

Ödül alanlardan biri, Karpaz bölgesinin vazgeçilmezi Kandili Ekmek Fırını’nın sahibi Hayriye Kandili. Diğeri batı bölgesinde, Yeşilyurt’taki organik mekânlardan Pendaya Eko Garden işletmecisi Günay Solyalı. Yine batı bölgesinden çiftçi, üretici Aytül Yorulmaz. Yılların eczacısı Serpin Onay ve BMP Trade Ltd Direktörü Elif Özerman. Toplam 5 kadın.

İş Kadınları Derneği’nin düzenlediği, farklı örgütlerden bağımsız jüri tarafından belirlenen girişimci kadın ödül töreni geleneksel hale geldi. Her yıl heyecanla beklenen ödüllerin bu yıl 9’uncusu yapıldı. Yani onlarca kadın girişimci ödüllendirildi, motive edildi, farkındalık yaratıldı. Bu yılki törende bir siyasinin dediği gibi, bu ülkede yapılan en iyi işlerden biri oldu.

Bir Cevap Yazın